...
Plastbägare blir parkbänkar i nytt återvinningsinitiativ...
RPC Tedeco-Gizehs recyclinginitiativ innebär att insamlade dryckesbägare i plast omvandlas till parkbänkar och andra produkter!

Företaget RPC Tedeco-Gizeh, som har sitt säte i Port Talbot, West Glamorgan, Wales och är Storbritanniens enda tillverkare av dryckesbägare i plast, lanserar nu ett unikt initiativ, som ska hjälpa företagets kunder att lämna använda bägare till återvinning. Bägarna omvandlas sedan till parkbänkar, stängsel och andra produkter!

I initiativet samarbetar RPC Tedeco-Gizeh med sitt systerbolag RPC bpi recycled products så att leverantörer och operatörer, som samlar in använda dryckesbägare i plast, kan leverera dessa till RPC bpi:s anläggning i skotska Dumfries.

Hos RPC bpi behandlas och processas de insamlade plastbägarna och blandas med plast från andra typer av produkter för att sedan ingå i RPC bpi:s marknadsledande plastmaterial Plaswood, som är ett träliknande underhållsfritt ”timmermaterial”, vilket inte ruttnar, spricker eller försämras med ålder. Produkter, som tillverkas i Plaswood, inkluderar utemöbler som parkbänkar, etc. samt stängsel och stolpar.

”Det här initiativet är utmärkt eftersom det erbjuder ett slutet återvinningssystem, som håller använda dryckesbägare borta från avfallsströmmarna”, säger Nigel Cannon, försäljningschef hos RPC Tedeco-Gizehs.

Först ut att ansluta sig till initiativet är företaget Excel Vending, som är Skottlands ledande leverantör av varuautomater. Excel Vending kommer nu att samla in använda plastbägare från sin kundbas, som finns i hela Skottland.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Dryckesförpackningar Övrigt Plast plastavfall Plastförpackningar RPC

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK