...
Returlådor börjar användas av restauranger och storkök
Svenska Retursystems returlådor ska nu även börjaanvändas inom restaurang och storkök.

Branschföreningen Livsmedelsgrossisterna, där Martin & Servera och Menigo ingår, och Svenska Retursystem har slutit ett avtal om att implementera livsmedelsbranschens system för returlådor inom restaurang och storkök. Syftet är att öka hållbarheten och minska resursanvändningen inom branschen. 

Från den 1 april 2019 kommer delar av frukt- och grönsakssortimentet att börja distribueras i returlådor. Därefter kommer retursystemet att skalas upp successivt och inom nya segment. 

”Vi är riktigt glada över att restaurangbranschen nu väljer att ta steget mot mer effektiva och miljöanpassade livsmedelsflöden”, säger Anna Elgh, VD på Svenska Retursystem. 

Grundidén med retursystemet som är baserat på pant är att delar av distributionen av livsmedel ska ske i gemensamma returlådor som kan användas om och om igen. Retursystemet skapar effektivitet och minskar koldioxidutsläpp, förbättrar arbetsmiljön och sparar tid. Returlådorna ser även till att matvarorna kommer fram hela och fräscha.

”Hållbarhet ligger högt på vår agenda, därför är det glädjande att vi i branschen enats om att gå från engångsanvändning till flergångsanvändning. Det är ett viktigt steg för att driva vår bransch åt rätt håll gällande hållbar utveckling”, säger Jonas Köhler, VD Menigo.

”Vi har sedan länge arbetat effektivt med våra resurser. Det kan handla om allt från att minska matsvinn till att sänka miljöbelastningen från våra transporter. Att vi nu börjar använda returlådor är ännu ett steg i resan för ökad hållbarhet i branschen”, säger Stefan Bergström Hedmark, VD Martin & Servera Logistik. 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Anna Elgh Livsmedel Övrigt retursystem Svenska Retursystem

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK