...
Dominos nya inkjetbläck försvinner efter en månad
Dominos klarblå bläck CL 125 är endast synligt i UV-ljus. Bläcket är avsett för intern spårning och försvinner efter ett tag.

Brittiska märkningsspecialisten Domino har lanserat ett nytt bläck för inkjet-märkning. Bläcket, som är klarblått till färgen och endast synligt i UV-ljus, är avsett att användas vid intern spårning och identifiering.

Bläcket, som fått beteckningen CL 125, har den egenheten att det försvinner helt inom cirka en månad efter utskriften, vilket gör att den interna spårningsmärkningen inte längre är synlig, när den märkta produkten kommer ut på marknaden.

Bläcket är ett av flera nya produkter för bläckstråleskrift från Domino och bland dessa ingår både blå och röda bläck samt ett speciellt värmebeständigt svart bläck, avsett för varaktig märkning av elektriska och elektroniska produkter samt produkter tillverkade i plast.

Domino skriver att de nya bläckprodukterna kan användas för märkning på flera olika typer av substrat som papper, plast, metall, kartong, film, m fl och att de utökar användningsområdet för företagets TIJ-teknologi (Thermal Inkjet). 

”Våra nya bläck ökar möjligheten att använda TIJ-teknologin i snabba förpackningslinjer, där högupplöst märkning i höga hastigheter är ett krav”, säger Alexandros Mountis, produktchef för Dominos TIJ.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Domino Etikett/Märkning inkjet Märknings- & Etiketteringsutrustning Övrigt skrivare

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK