...
Tetra Pak blir först med digitalt ´full colour´-tryck
”Vi är engagerade i att hjälpa våra kunder att utforska nya vägar med denna smarta”, säger Charles Brand.

Vid bolagets anläggning i Denton, Texas, installerar Tetra Pak den första tryckpressen som erbjuder digitalt så kallat ”full colour” tryck.

Tillsammans med globala digitaltryckspecialisten Koenig & Bauer blir Tetra Pak först med att erbjuda digitalt ”full colour”-tryck till användare av kartongbaserade dryckesförpackningar.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att den digitala trycktekniken kommer att förenkla komplexiteten i designhantering, minska tiden från design till utskrift och öppna nya möjligheter till flexibilitet i orderplacering och produktanpassning. 

”Vi är engagerade i att hjälpa våra kunder att utforska nya vägar med denna smarta lösning som stöder deras behov av produktanpassning, mindre batcher, ökad spårbarhet och förmågan att interagera med konsumenten”, säger Charles Brand, VD för produktledning och kommersiella verksamheter hos Tetra Pak .

Den första Tetra Pak-enhet, som utrustas med den digitala fullfärgstekniken blir företagets konverteringsanläggning i Denton, Texas, där Koenig & Bauer för närvarande håller på att bygga upp en fullbredds digital tryckpress. I början av år 2020 förväntas de första digitaltryckta vätskekartongförpackningarna komma ut för test hos nordamerikanska kunder.

”Vi är mycket glada över att Tetra Pak har bestämt för vår digitala tryckpress och jag är säker på att vi tillsammans kommer att förändra marknaden till förmån för Tetra Paks kunder”, säger Christoph Müller, styrelseledamot i Koenig & Bauer.

--------------------------------------------------------
”Full colour”-tryck kallas även ”CMYK”-tryck och innebär att vid den digitala tryckprocessen blandas de fyra CMYK-färgerna (cyan, magenta, yellow och black) i olika procentsatser och kan då bilda en mängd olika färger.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-17

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK