...
EGP-certifikat till Peltolan för tryck på pappersförpackningar
Från vänster: Kai Lankinen, Marvaco, samt  Kari Hurme och Ville Järvenpää, Peltolan.

Finska kliché- och prepresskoncernen Marvaco, som är en pionjär inom EGP-teknologi, meddelar att man tilldelat finska förpackningsproducenten Peltolan världens första EGP-partnercertifikat för papperstryck.

Peltolan tilldelas EGP-certifikatet (Expanded Gamut Printing) som ett erkännande för att man har infört en modern, miljövänlig och högkvalitativ process med flexotryck på pappersförpackningar. Peltolan har infört den nya EGP-metoden i samarbete med Marvaco och tryckfärgsleverantören Siegwerk.

EGP-tekniken bidrar till minskad miljöpåverkan i tryckmetoden genom att minska användningen av tryckfärg och rengöring mellan intagen. Tekniken möjliggör ett högkvalitativt, effektivt och grönare förpackningstryck utan att man behöver använda dekorfärger. De förutbestämda och exakta varumärkesfärgerna implementeras med en digitalt uträknad tryckfärgsblandning.

”Jag är glad över att de designspecifika färgerna på förpackningarna inte längre begränsas av antalet färgverk i tryckpressen, och att dekorernas nyansrikedom ökar medan tryckfärgsförbrukningen minskar. Med EGP-metoden blir tryckproduktionen mer flexibel och effektiv, när tiden som används vid byte av jobb minimeras, vilket också möjliggör snabbare kundleveranser”, säger Peltolans CEO Ville Järvenpää.

”EGP-certifiering av Marvaco kräver att produktionskvaliteten och prestandan hos tryckeriet verifieras genom att man undersöka flera jobb från olika varumärkesägares förpackningar”, säger Kai Lankinen, ordförande i Marvaco, och tillägger att Peltolans certifikat är världens första certifikat som tilldelas ett pappersförpackningstryckeri.

Nordiska varumärkesägare och tryckerier har visat stort intresse för den grönare EGP-tekniken och antalet livsmedelsförpackningar, som tillverkas med denna teknik, ökar snabbt, särskilt i Finland. Nu kommer också förpackningar som trycks med EGP att märkas med en tydlig ”GreenerPrinting”-etikett, som visar att förpackningen har tryckts mer ekologiskt.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Certifiering Finland förpackningstryck Grafiskt Marvaco Övrigt Pappersförpackningar Prepress tryckpress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK