...
Återvinningsprogram för kaffekapslar har lanserats
Nescafés Dolce Gusto-kafekapslar kan nu lämnas till återvinning via ett samarbete med återvinningsföretaget TerraCycle.

Nescafé Dolce Gusto har inlett ett samarbete med återvinningsexperten TerraCycle och lanserat ett återvinningsprogram för Dolce Gusto kaffekapslar i Sverige.
Det nya insamlingsprogrammet gör det  möjligt att återvinna Nescafé Dolce Gusto-kapslar i hela Sverige, samtidigt som skolor, välgörenhetsorganisationer och andra välgörande ändamål får bidrag. Användaren väljer själv vart det ska gå.


”Idag förbränns tyvärr majoriteten av kaffekapslar i Sverige till  energi, eftersom lokala återvinningssystem helt enkelt inte har den infrastruktur som krävs för att återvinna blandad plast. Vi är därför stolta över att samarbeta med TerraCycle och lansera vårt nya återvinningsprogram för kaffekapslar”, säger Tanja Serup, Nescafé Dolce Gusto Nordics.

Alla kan gratis delta i återvinningsprogrammet på www.terracycle.se, antingen som privatinsamlare, eller som allmän insamlingsplats som visas på TerraCycle-kartan och som gör att allmänheten kan lämna in sina Dolce Gusto-kapslar för återvinning.

TerraCycle betalar insamlingar på över ett kilo (cirka 40 kapslar) med en donation på 10 öre per kapsel till den välgörenhetsorganisation, skola eller välgörande ändamål, som avsändaren väljer.

TerraCycle är en ledande expert på återvinning av komplexa material, som kaffekapslar, tuggummin, cigarettfimpar och även strandplast.

När återvunna kaffekapslar kommer till TerraCycle delas de upp i sina beståndsdelar; kaffe, plast och aluminium. Kaffet komposteras medan plasten görs om till pellets som sedan blandas med annan plast och blir nya produkter, exempelvis slitstarka utomhusmöbler. Det går åt cirka 18.000 kaffekapslar att tillverka en bänk. Aluminiet återvinns också och används i till exempel cykelramar och burkar.

”Vi är glada över att arbeta tillsammans med ett så ikoniskt varumärke som Nescafé Dolce Gusto och bidra till att göra deras kapslar återvinningsbara i hela Sverige”, säger Tom Szaky, CEO på TerraCycle.

Sverige är det åttonde landet där TerraCycle driver ett landsomfattande återvinningsprogram för kaffekapslar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-21

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK