...
Kvarg och saftsås möts i fönsterförsedd bägare
I bägarens fönster kan konsumenten se ”mötet” mellan den vita kvargen och den mörka saftsåsen...
Under en lätt avdragbar etikett i locket finns en tvådelad sked, som är enkel att sätta.samman.

Nordiska förpackningsföretaget RPC Superfos har utvecklat en fönsterförsedd plastbägare för norska mejeriproducenten Synnøve Finden. Bägaren har saftsås i botten med ett lager kvarg ovanpå  och i det runda fönstret på bägaren kan konsumenten se ”mötet” mellan de två ingredienserna!

Superfos-bägaren, som har fått namnet CombiRound®, består av både plast och kartong: Det inre skiktet är en termoformad plastfolie och det yttre skiktet är tillverkat av kartong, vilket ger en ljusbarriär och låg vikt.

CombiRound-bägaren har dessutom en integrerad sked i locket för enkel och snabb konsumtion. Den tvådelade skeden, som är enkel att sätta ihop, ligger under en lätt avdragbar etikett i bägarlocket.

Kvargprodukten, som finns med saftsås i fyra varianter, tillhör en ny generation av mellanmål som Synnøve Finden har utvecklat för att möta en ökad efterfrågan på enkla och hälsosamma mellanmål.

Kunden kan redan i affären se vad som finns i bägaren genom det runda, halvt genomskinliga ”fönstret” på bägaren sida. De två ingredienserna – den vita kvargen och den mörka fruktsåsen – möts precis vid fönstret och ger enligt företaget ”en estetisk och visuell upplevelse”.

”Det runda fönstret kommunicerar äkthet och ärlighet. Genom denna detalj kan vi faktiskt skapa ett unikt visuellt element i varje enskild bägare. Vi är mycket nöjda med resultatet, och även om produkten är helt ny, har vi redan säkrat ett antal viktiga kontrakt med de mest välkända detaljhandelskedjorna i Norge”, säger Preben Owren, Category Manager på Synnøve Finden.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-23

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK