...
Finska Valio ansluter sig till Svenska Retursystem
Från slutet av maj kommer finska stormejeriet Valio att använda Svenska Retursystems ”Helpall grå” för att transportera mjölk och yoghurt från Finland till Sverige och till Valios svenska kunder.

Finlands största mejeri Valio Oy ansluter sig till Svenska Retursystem och börjar från slutet av maj att använda systemets ”Helpall grå” för alla kunder i Sverige. Då kommer mjölk och yoghurt från Finland att transporteras till svenska marknaden via dagligvarubranschens gemensamma retursystem.

”Vi jobbar aktivt med att effektivisera och miljöanpassa våra livsmedelsflöden. Med Helpall grå får vi en pall av hög kvalitet, som är anpassad för såväl livsmedelsindustri som automationsmiljöer”, säger Mika Koski, logistikchef på Valio Sverige. 

Den grå returpallen väger 10 kilo mindre än motsvarande träpall. Valio räknar med att använda cirka 130.000 Helpall grå under 2019, vilket innebär att företaget bara genom att byta lastbärare kommer göra en viktbesparing på 1.300 ton. 

”Det är glädjande att Valio ansluter sig till retursystemet. Med Helpall grå får de en lastbärare som minskar koldioxidutsläppen och ger en mer hälsosam arbetsmiljö”, säger Cecilia Ratner, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

Svenska Retursystem skriver att returpallen Helpall grå är standardiserad och anpassad för automatisk hantering. Den tål hög påfrestning, är friktionssäker och fungerar bra i frysmiljö. Pallens beräknade livslängd är 15 år. Den avger inte damm eller träflisor.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-24

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK