...
Amerikanskt riskkapitalbolag köper RPC för 39 miljarder kr
”Vi är övertygade om att erbjudandet motsvarar kvaliteten på RPC:s verksamhet”, säger RPC:s ordförande Jamie Pike.

Amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Global Management köper brittiska plastförpackningsjätten RPC Group, där bland annat nordiska RPC Superfos ingår, för 3,3 miljarder pund (cirka 39 miljarder kronor). Det skriver Financial Times och flera andra medier.

I september i fjol bekräftade RPC Group att koncernen, som sysselsätter cirka 25.000 personer och omfattar ett flertal dotterbolag i Storbritannien och övriga Europa samt Nordamerika, förhandlade om försäljning med två USA-baserade riskkapital- och investeringsfirmor. (LÄS HÄR)

Av de två intressenterna – Apollo Global Management och Bain Capital – var det alltså Apollo som vann budgivningen och nu träffat ett avtal med RPC Group att förvärva plastförpackningsbolaget för en summa motsvarande cirka 39 miljarder svenska kronor. Enligt Financial Times drog sig Bain Capital ur budgivningen på RPC Group i december.

”RPC:s styrelsen är övertygad om att erbjudandet motsvarar kvaliteten på RPC:s verksamhet och styrkan i bolagets framtidsmöjligheter”, säger Jamie Pike, styrelseordförande för RPC, enligt DI i ett pressmeddelande.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-24

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK