...
Gaia expanderar och förstärker projektet ”Biodolomer for LIFE”
Gaias VD Peter Stenström (t.v.) och företagets grundare Åke Rosén var stolta över den nya fabriken och det ökade samarbetet inom  projektet ”Biodolomer for LIFE”. (Bild Bo Wallteg)
Åke Rosén är framgångsrik entreprenör och har bland annat grundat företag som Ecolean och Gaia Biomaterials. (Bild Bo Wallteg)

Bioplastföretaget Gaia BioMaterials AB har tredubblat ytan i sin fabrik i Helsingborg för att möta den ökade efterfrågan på företagets patenterade nedbrytbara biomaterial Biodolomer®.

I samband med pressvisningen av den nya fabriken kunde Gaias VD Peter Stenström och bolagets grundare Åke Rosén dessutom stolta meddela att man inlett ett samarbete med det regionala energibolaget Öresundskraft AB, som nu går in som ny partner tillsammans med Gaia och NSR AB i det EU-sponsrade projektet ”Biodolomer for LIFE”.

Inom projektet ska Öresundkraft med hjälp av Gaias fossilfria material som alternativ till fossil plast drastiskt kunna minska sina utsläpp av koldioxid i företagets kraftvärmeverk samtidigt som renhållnings- och miljöföretaget NSR kan förbättra återvinningsgraden för matavfall.

I ett pressmeddelande skriver Gaia att samarbetet mellan dessa tre innovativt miljötänkande företag understryker Helsingborg stads ambition att ligga i framkant för miljön i Sverige - något som redan renderat staden priset som årets miljöstad två år i rad.

”Vi är stolta över att Helsingborg än en gång visat att man vill vara föregångare inom miljötänk. Med Öresundskraft får vi sista pusselbiten till att bilda ett verkligt ´dream team´ inom projektet, med stor potential för samtliga inblandade att ytterligare stärka sina respektive positioner på miljöområdet”, säger Peter Stenström, VD på Gaia.

Fakta om projektet ”Biodolomer for LIFE” 
Projektet ska demonstrera hur ett nytt och innovativt fossilfritt biomaterial kan vara ett alternativ till att ersätta fossila, icke-förnybara och energiintensiva plaster och plastförpackningar. Projektet kommer att visa hur Biodolomer® kan produceras och valideras genom fyra kommersiella produkter för att visa på möjligheterna för den europeiska plast- och förpackningsindustrin.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Biomaterial Bioplaster EU Gaia Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK