...
Sommarens värme gav pantmiljoner till barnby
Många av Hemköps kunder väljer att trycka på den gula knappen och skänka sina pantpengar till SOS Barnbyar.

Fjolårets rekordvarma sommar innebar ökad konsumtion av läsk och andra drycker, vilket i sin tur resulterade i en ökning av pantade burkar och flaskor i Hemköps butiker med tio procent, sett över hela året.
Många pantare valde att skänka sin pant till välgörande ändamål och sammantaget samlades drygt två miljoner kronor in till SOS Barnbyars arbete för utsatta barn under 2018 – majoriteten skänkta pantpengar från Hemköps kunder.


Bidragen skänks till den barnby i Brovary i Ukraina, som Hemköp varit med och byggt. Barnbyn fick under hösten besök av både medarbetare inom Hemköp och av kunder och det blev tydligt att pengarna gör skillnad. 

”Jag har fått uppleva hur vårt engagemang, där kunderna kan skänka sina pantpengar, förändrar uppgivenhet till förhoppning och framtidstro. I det lilla bor det stora”, säger Thomas Axell, handlare Hemköp Torslanda, som var med på resan.

Förutom möjligheten att skänka sina pantpengar till SOS Barnbyar har Hemköps kunder även möjligheten att skänka 10 öre av varje hundralapp man handlat för. Här går Hemköp in och skänker motsvarande summa till SOS Barnbyar.

”Samarbetet med Hemköp betyder oerhört mycket för de barn och familjer, som fått och får stöd i våra program. Ukraina befinner sig i en utdragen konflikt och brottas med utbredd fattigdom och stora sociala klyftor. Barn, som lever i utsatta familjer, är dubbelt sårbara, och tack vare bidragen kan vi se till att de får det vuxenstöd som de behöver för att växa och utvecklas”, säger Charlotte Köhler Lindahl, chef företagssamarbeten SOS Barnbyar.

Totalt har Hemköp bidragit med drygt 12 miljoner kronor till SOS Barnbyar sedan 2007.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Axfood Dryckesburkar Dryckesförpackningar Övrigt pant pantautomat pantknapp PET

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK