...
Hållbarhet stod i centrum när Stora Enso fick celebert besök
Gruppbild från besöket: Frän vänster Markus Mannström, divisionschef, Stora Enso, Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör, Stora Enso, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, Linda Renholm, laboratoriechef, Stora Enso och Per Lyrvall, Sverigechef, Stora Enso.
Vid besöket ingick även en guidad tur på några av företagets laboratorier. David Masson, laboratorieingenjör, Stora Enso, berättade om några av de tester som utförs på laboratorierna. 

Markus Mannström visar kronprinsessparet den vattentäta wellpappförpackningen EcoFishBox, som är ett miljövänligt alternativ till de EPS-lådor som ofta används inom fiskindustrin. 

Tisdagen den 29 januari besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Stora Ensos innovationscenter i Stockholm. Hållbar utveckling stod i fokus vid besöket och kronprinsessparet fick information om Stora Ensos verksamhet och företagets senaste innovationer från skogen.

Besöket inleddes med att Per Lyrvall, Sverigechef, Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör och Markus Mannström, divisionschef presenterade Stora Ensos globala verksamhet och visade exempel på nya produkter, som exempelvis textilier och batterier, baserade på skogsråvara. 

Därefter arrangerades en guidad tur på några av innovationscentrets laboratorier under ledning av laboratoriechef Linda Renholm. Kronprinsessparet fick en inblick i hur modern och avancerad teknisk utrustning gör det möjligt att få fram värdefull data och information, som ligger till grund för att bedriva världsledande skogsindustriell forskning. 
  
”Det är mycket glädjande att vi fick möjligheten att presentera och visa upp vår verksamhet för kronprinsessparet. Det märktes tydligt att de har ett stort engagemang i hållbarhetsfrågor och de visade ett särskilt intresse för vårt arbete med att utveckla nya material som kan ersätta plast”, säger Per Lyrvall.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Forskning och utveckling FoU Övrigt Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK