...
BillerudKorsnäs boostar unga tjejers teknikintresse
Womengineers ”Introduce a Girl to Engineering day” äger rum den 29 mars. BillerudKorsnäs är huvudsponsor.
”Vårt fokus är att öka såväl andelen kvinnliga medarbetare som andelen kvinnliga chefer”, säger Tim Paradis, BillerudKorsnäs.

För tredje året i rad är BillerudKorsnäs huvudsponsor till Womengineers ”Introduce a Girl to Engineering day” (IGEday), där tjejer mellan 12 och 19 år får prova på ingenjörsyrket under en dag. 

På frågan om man kan tänka sig en framtid som ingenjör är vanliga svar bland yngre tjejer att de är osäkra på vad yrket innebär, att det verkar som ett ensamt arbete eller att de inte tror sig vara tillräckligt bra på matematik. Andelen kvinnor på tekniska utbildningar sjunker nu från redan låga 25–30 procent, och BillerudKorsnäs ser det därför som angeläget att fortsätta sponsorskapet av IGEday. Målet är att visa spännvidden av yrkesroller inom industrin.

Den 29 mars välkomnas 100 teknikintresserade tjejer till BillerudKorsnäs huvudkontor i Solna eller någon av produktionsanläggningarna runt om i Sverige; Frövi/Rockhammar, Gävle, Karlsborg eller Skärblacka. På plats får de träffa ingenjörer i förpackningsindustrin och se hur de arbetar samt delta i olika aktiviteter och workshops som belyser vad teknik och ingenjörskap kan vara.

”Industrin och ingenjörsyrket är traditionellt mansdominerat, vilket vill vi bidra till att ändra. Branschen har helt enkelt inte råd att så många, som skulle kunna bli den nya generationens ingenjörer, faller bort, antingen för att de inte tror att de kan eller för att de har en felaktig bild av yrket. Vårt fokus är att öka såväl andelen kvinnliga medarbetare som andelen kvinnliga chefer på BillerudKorsnäs och där är IGEday en grundläggande komponent i vår ambition”, säger Tim Paradis, People Development Manager på BillerudKorsnäs.

Fakta IGEday den 29 mars 2019:
Ansökningstiden går ut den 10 mars
Ålderskrav: 13-19 år
Mer information och anmälan HÄR


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK