...
Svenska Mässan växer – ett fjärde torn ska nu uppföras
Svenska Mässan växer och planerar nu för uppförandet av ett fjärde torn, som ska se annorlunda ut än de tre befintliga hotell- och kongresstornen. (Bild Svenska Mässan)

Svenska Mässan i Göteborg, som bland annat arrangerar förpackningsmässan Scanpack, växer ytterligare och planerar nu uppförandet av ett fjärde torn med hotellrum, restauranger, konferensutrymmen, mm!

Efter en gestaltningstävling har fem arkitektkontor valts ut att tävla om vem som ska få utforma det fjärde tornet som har arbetsnamnet +One och som ska placeras vid Korsvägen strax bakom de tre befintliga hotell- och kongresstornen.

Svenska Mässan skriver att det fjärde tornet kommer att innehålla cirka 400 hotellrum, restauranger, mötesytor samt kontor och skapar tillsammans med den nya entrén möjligheter att ta emot ännu fler besökare. Totalt kommer Svenska Mässan och Gothia Towers efter byggnationen att kunna erbjuda cirka 1.600 hotellrum.

Till gestaltningstävlingen, som lanserades i november i fjol, kom in inte mindre än 57 intresseanmälningar från såväl svenska som internationella arkitektkontor. Av dessa har alltså fem valts ut till en finalomgång och det slutliga vinnarförslaget planeras att offentliggöras i slutet av sommaren 2019. I bedömningsgruppen ingår representanter från Svenska Mässan Stiftelse, Göteborgs Stad samt Sveriges Arkitekter.

De fem arkitektkontoren i finalomgången är:
Wingårdh Arkitektkontor AB
Tham & Videgård Arkitekter AB
White Arkitekter AB
Schmidt Hammer Lassen Architects K/S
Office for Metropolitan Architecture (O.M.A), Stedebouw B.V


Projektet har fått namnet +One, vilket är en blinkning till att det byggs ytterligare ett spännande hus som ska kännas som en intressant port till en pulserande och global mötesplats. +One ska vara högre och se annorlunda ut än Svenska Mässans och Gothia Towers övriga tre torn.

Detaljplanearbetet för +One kommer att påbörjas år 2020 och den nya byggnaden med huvudentré beräknas stå klar år 2025.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa Konferenser och mässor Övrigt Scanpack Svenska Mässan

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK