...
Överraskande inhopp: Berry överväger lägga bud på RPC!
Plastförpackningskoncernen Berry Global, med huvudsäte i Evansville, Indiana, USA, överväger att bjuda över riskkapitalbolaget Apollo Global Management och förvärva brittiska konkurrenten RPC Group.

För knappt två veckor sedan tillkännagavs att amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Global Management skulle förvärva brittiska plastförpackningsjätten RPC Group för 3,3 miljarder pund (cirka 39 miljarder kronor) (Läs HÄR).
Alla trodde affären var klar, men häromdagen kom det överraskande beskedet att USA-baserade plastförpackningskoncernen Berry Global – som tidigare ägts av Apollo! – överväger att lägga ett kontant och högre bud på RPC och därmed manövrera bort Apollo från affären!


Flera nyhets- och fackmedier skriver nu om Berrys överraskande inhopp i affären. Enligt vissa källor är en del av RPC:s aktieägare missnöjda med Apollos bud på RPC. Både Aviva Investors och Royal London Asset Management, som tillhör RPC:s 15 största aktieägare, anser att Apollos bud är för lågt med tanke på RPC-koncernens tillväxtutsikter. 

Talesmän för RPC har bekräftat att man fått en begäran om ingående information om företaget från Berry Global.
”Vi bekräftar att vi kommer att samarbeta med Berry och föra fördjupade diskussioner i syfte att leverera bästa värde till aktieägarna. Ett ytterligare tillkännagivande kommer att göras när det är lämpligt”, säger en talesman för RPC:s styrelse.

Från Berry Globals sida vidimerar man att man närmat sig RPC och bett om sådan företagsinformation, som RPC är skyldigt att lämna ut för att en intressent ska kunna göra ett erbjudande. Men Berry poängterar också att det är inte säkert att detta kommer att resultera i ett faktiskt bud på RPC.

Flera finansexperter säger i kommentarer att det är inte troligt att Apollo Global Management kommer att ge sig in i något budgivningskrig, om Berry bestämmer sig för att lägga ett högre bud på RPC.

”Apollos erbjudande är fullt ut finansierat och det kan effektueras snabbt. Det är ett slutgiltigt erbjudande och Apollo kommer inte att låta sig lockas in i något budkrig”, säger en källa med insyn i affären till nyhetsbyrån Reuters.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-04

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK