...
50 varslas i Landskrona när Trioplast flyttar produktion
Trioplasts VD och koncernchef Andreas Malmberg tror inte det blir fler förändringar i Landskrona än det aviserade varslet om 50 uppsägningar och flytt av en del av produktionen till Frankrike. (Bild Trioplast)

50 anställda vid plastfilmstillverkaren Trioplast i Landskrona varslas om uppsägning, eftersom företaget ska flytta en del av produktionen till en anläggning i Frankrike. Det skriver nyhetssajten Landskrona Direkt och HD/SDS.

Trioplast i Landskrona ingår i koncernen Trioplast Industrier, som tillverkar olika typer av plastfilmsprodukter. Koncernen har sju tillverkningsenheter i Sverige, en i Danmark och två i Frankrike. Anledningen till varslet i Landskrona är att företagsledningen bestämt sig för att flytta produktionen av en viss typ av plastfilm till en av fabrikerna i Frankrike. 

”Det har att göra med den specifika kompetens som finns i Frankrike. Man laminerar produkterna i Frankrike och den produktionen är svårare att flytta. Vi har räknat på skaleffekterna och det blir bättre om vi flyttar åt det hållet”, säger Trioplasts koncernchef Andreas Malmberg till HD/SDS.

I Landskrona arbetar ca 130 personer i Trioplast – ett varsel om 50 uppsägningar innebär alltså att mer än var tredje anställd riskerar att avskedas. Några ytterligare förändringar vid Trioplast i Landskrona är dock inte att vänta, enligt Andreas Malmberg.

”En stor del av verksamheten blir ändå kvar i Landskrona. Det handlar om plastfilm för livsmedelsändamål, alltså förpackningar”, säger Andreas Malmberg till tidningen. 

Förhandlingar med berörda fackförbund har nu påbörjats och enligt koncernchefen siktar man på att genomföra förändringarna under det här året.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt Personal Plast plastfolie Plastförpackningar Trioplast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK