...
BEWiSynbra lanserar koncept för ökad återvinning av EPS
I dagsläget samlar BEWiSynbra Circular in och återvinner flera tusen ton EPS i form av fisklådor, isoleringsavfall och förpackningsprodukter. Med konceptet Use-ReUse vill man öka insamlingen och återvinningen än mer. (Bild BEWiSynbra Circular)

BEWiSynbra Circular, som är ett strategiskt affärsområde inom cellplastproducenten BEWiSynbra Group AB, har lanserat ett koncept för ökad återvinning av EPS-produkter. Initiativet kallas Use-ReUse och syftar till att öka kunskapen hos både företag och allmänhet om fördelarna med att återvinna cellplastprodukter.

”Alltför länge har EPS-produkter gått till förbränning, vilket leder till onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Vi är nu fast beslutna att leda en förändring – vi samlar in och återvinner EPS, så att det kan återanvändas”, säger Martin Bekken, VD i BEWiSynbra Circular.

Med lanseringen av Use-ReUse-konceptet strävar BEWiSynbra efter att sätta en ny industristandard för insamling och återvinning av EPS-produkter.

”Få människor och företag vet hur lätt – och viktigt – det är att återvinna EPS. Med initiativet Use-ReUse vill vi göra fler medvetna om detta och samtidigt erbjuda en llösning för insamling och återvinning på alla nivåer. Det är ett långsiktigt projekt, där vi försöker förändra människors och företags beteende och det tar tid. Men jag är optimistisk”, säger Martin Bekken.

---------------------------------------------------------------
BEWiSynbra är en av de största tillverkarna av EPS i Europa. Företaget bildades för cirka ett år sedan, när nordiska EPS-producenten BEWi Group förvärvade nederländska EPS-företaget Synbra Holding (Läs HÄR).
Expanderad polystyren, EPS, som även kallas cellplast, används till förpackningar och  som isolering. BEWiSynbra har en årskapacitet på 185.000 ton EPS-råmaterial.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Bewi Cellplast EPS Förpackningsmaterial Övrigt Plast plastavfall Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK