...
Kavli relanserar ikonen – Raketosten flyger igen!
Kavli Raketost landar åter i hyllorna i begränsad upplaga under 2019, denna gång som Kavli Mjuk Raketost utan snöre.
Så här såg den ikoniska förpackningen till Kavlis Raketost ut, innan den försvann från marknaden för 40 år sedan.

Kavli relanserar ikonen Raketost – fast nu i modern ståtub. Förpackningen är dessutom ”trådlös” – dvs det populära snöret, som användes för att skiva osten, är borta...

Kavli Raketost lanserades 1947 och var en ikonprodukt fram till 1979. Som en hyllning till fansen återlanseras Raketosten nu under en begränsad period. 

Den nya Kavli Mjuk Raketost är baserad på samma grundrecept som den klassiska Raketosten. Den har en fetthalt på 10 procent och är smakmässigt väldigt lik originalet. Den stora skillnaden är att den är mjukare till konsistensen.

”Det känns väldigt roligt att lansera Kavli Mjuk Raketost som är en nostalgisk flirt med vår klassiska Raketost. Nu hoppas vi att den åter får ta plats på frukostbordet och skapa nya minnen för framtiden”, säger Annika Skardal, Brand Manager O. Kavli AB.

Den ikoniska Raketosten var en mjukost förpackad i en vaxad pappcylinder med färgglad design. Osten ”knuffades upp” mot rörets topp, där den skivades med ett snöre, som satt fast i pappröret. Osten var enkel att servera och passade ihop med den starka rymdtrend som rådde.

”Vi vill tacka våra konsumenter som hållit minnet av Raketosten vid liv. På sociala medier finns till exempel grupper, som enbart talar om Raketosten! För fansen hade det varit fint att lansera Kavli Raketost precis som den såg ut 1979, då den försvann, med det är tyvärr inte möjligt idag. Vi hoppas många kommer att uppskatta den klassiska smaken ändå”, säger Annika Skardal.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt pappcylinder Sociala medier varumärkesägare

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK