...
Han har utnämnts till ny verkställande direktör i FTI
Håkan Ohlsson tillträder som n y VD för FTI den 29 mars.

Håkan Ohlsson har utnämnts till ny VD i Förpacknings- och Tidningsinsamling AB (FTI). Han kommer närmast från Apoteksgruppen i Sverige och tillträder sin nya tjänst den 29 mars.

Håkan Ohlsson efterträder Eva Ellenfors, som fungerat som interims-VD sedan förre VD:n Kent Carlsson avgick i oktober i fjol (Läs HÄR).

Håkan Ohlsson, som är 56 år med en examen från Handelshögskolan, har en yrkesmässig bakgrund från Unilever, GB Glace, McKinsey, CityMail och nu senast Apoteksgruppen i Sverige. FTI skriver i ett pressmeddelande att Håkan har en gedigen erfarenhet av att arbeta med en komplex intressentmarknad, med erfarenhet av att bygga relationer och verka i en omgivning där näringsliv, politik, myndigheter och kommuner samverkar. 

”FTI tar nya steg i sitt arbete för att erbjuda slutna kretslopp till sina kunder och konsumenter. Det kräver stort fokus på partnerskap, innovations- och verksamhetsutveckling. Mot den bakgrunden är vi mycket glada att kunna presentera Håkan Ohlsson som ny VD för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Hans gedigna erfarenhet av affärsutveckling i miljöer med komplexa intressentgrupper känns helt rätt”, säger Gunnar Svensson, FTI:s styrelseordförande i en kommentar.

”Miljöfrågor i allmänhet och klimathot i synnerhet ställer nya krav på näringslivet. Idag måste du visa hur en produkt och förpackning designas, hur avfall hanteras och vilket ansvar man tar för hela värdekedjan. I det läget är det oerhört spännande att få kliva på rollen som VD för FTI” säger Håkan Ohlsson i en kommentar till sin utnämning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
FTI Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK