...
Kinesiska icke-mejeri-drycker lanseras i Ecolean-förpackningar
Ecoleans aseptiska och flexibla förpackningar används till kinesiska SQZ:s nya serie med icke-mejeri-baserade färdigdrycker. Först ut är ingefärste och plommonjuice. (Bild Ecolean)

Kinesiska livsmedelsbolaget Shou Quan Zhai (SQZ), som grundades redan 1760 och är ett av de äldsta i Kina, lanserar inom kort en ny serie drickfärdiga produkter, som blir de första icke-mejeri-dryckerna på den kinesiska marknaden, som kommer i aseptiska och flexibla förpackningar från svenska Ecolean AB.

De två produkterna – ingefärste och plommonjuice – förpackas i Ecoleans aseptiska koncept Ecolean® Air Aseptic med volymen 200 milliliter.

Dryckerna kommer att finnas tillgängliga från den 20 februari i SQZ:s nätbutik och i andra e-handelskanaler samt på försäljningsställen i hela Kina. Produkterna ingår i en större serie med traditionella kinesiska drycker och fler produkter kommer att lanseras framöver. SQZ utvecklar, tillverkar och säljer växtbaserade drycker och är bästsäljare av ingefärabaserade teprodukter i Kina.

En fördel för SQZ att använda Ecoleans förpackningar – förutom låg vikt, liten miljöpåverkan, enkel kvittblivning, mm. – är det faktum att förpackningarna, kan stå upprätt och är lätta att öppna och hälla ur. De kan också värmas i mikrovågsugn, vilket är viktigt eftersom ingefärste vanligtvis serveras varmt i Kina.

”Vi gläder oss att få arbeta tillsammans med SQZ och de nya drickfärdiga dryckerna blir de första icke-mejeriprodukterna på den kinesiska marknaden som packas i våra förpackningar”, säger Johnny Sajland, Ecoleans regionala chef för Asien Nord och Oceanien.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Aseptisk Dryckesförpackningar Ecolean flexibla förpackningar Kina konsumentförpackningar Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK