...
Coca-Cola lämnar träpallen och ansluter till Svenska Retursystem
Coca-Colas svenskproducerade drycker kommer nu att distribueras på Svenska Retursystems plastpall Helpall grå i stället för på träpallar.

Coca-Cola European Partners ansluter sig till Svenska Retursystem och går över från träpall till plastpallen Helpall grå för alla kunder i Sverige. Från februari börjar företaget distribuera sina dryckesprodukter på Retursystems returpall.

”Hållbarhet har varit något som genomsyrar hela vår verksamhet sedan många år och vi arbetar kontinuerligt med förbättringar inom ett flertal områden. Därför känns det helt rätt att vi nu går över från träpall till denna mer klimatsmarta returpall”, säger Anders Johansson på Coca-Cola European Partners Sverige.

I februari ställer Coca-Cola European Partners om produktionen till Helpall grå på den första av sex produktionslinjer på anläggningen i Jordbro. Under året går de successivt över på resterande linjer och till hösten ska samtliga produkter, som produceras i Jordbro, levereras på returpallen.

I Jordbro producerar Coca-Cola cirka 1,5 miljoner liter dryck varje dag och den nya pallen kommer att levereras till över 200 kunder runt om i Sverige.

”Med Helpall grå får Coca-Cola en pall av hög kvalitet, som inte bara minskar branschens koldioxidutsläpp, den ger även en mer hälsosam arbetsmiljö för både deras medarbetare och kunder”, säger Cecilia Ratnér, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

För att få en ökad kontroll på alla sina lastbärare har Coca-Cola även fattat beslut om att börja använda den digitala tjänsten SMART Pooling. Genom att följa sina lastbärare i en branschgemensam plattform får företaget bättre kontroll på sina saldon, effektivare administration och digitaliserade rutiner.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-12

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK