...
Walki tar ännu ett steg mot hundra procent återvunnet
”SABIC:s cirkulära polymerer tar oss ett steg närmare vårt hållbarhetsmål”, säger Leif Frilund.

Finska Walki Group ska börja använda återvunnen plast, producerad av saudiska SABIC, och tar därmed ytterligare ett steg mot 100 procent återvunnet material i alla sina produkter.

Walki har sedan länge samarbetat med SABIC (Saudi Basic Industries Corporation) och ska nu börja använda de nya polymerkvaliteter, som SABIC börjat producera och som till 100 procent består av återvunnen plast från konsumentförpackningar, etc. SABIC:s cirkulära plast sägs ha samma egenskaper som jungfrulig plast och Walki ska i år börja leverera till förpackningsindustrin och varumärkesägare, som kan använda den innovativa plasten till olika typer av konsumentförpackningar.

För Walki är samarbetet med SABIC och användandet av SABIC:s nya, helt återvunna, polymer ännu ett steg på vägen till Walkis mål om helt avfallsfri produktion..

”Idag är mer än 80 procent av våra produkter tillverkade av förnyelsebara eller återvunna material – och vårt mål är att nå hundra procent år 2030”, säger Walkis VD Leif Frilund.

Walki skriver i ett pressmeddelande att i början kommer kvantiteterna av produkter, tillverkade av SABIC:s återvunna polymer, att vara ganska små, men det är företagets avsikt att öka användningen av den cirkulära plasten så snart produktionskapaciteten kan ökas.

”De cirkulära polymererna tar oss definitivt ett steg närmare vårt hållbarhetsmål”, säger Leif Frilund.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Miljö Övrigt Plast Plastförpackningar Sabic Walki

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK