...
Huhtamäki lanserar sugrör som är tillverkat av papper
Huhtamäki lanserar sugrör i papper för konsumtion av kalla drycker.

Förutom standardröret med 7,3 millimeters diameter kan Huhtamäki erbjuda papperssugrör i flera andra storlekar.

Finska förpackningsproducenten Huhtamäki Oyj lanserar nu ett sugrör som är tillverkat helt av papper. Sugrören är testade och livsmedelsgodkända i Europa, Kina och USA och pappersmaterialet i sugrören är PEFC-certifierat och kommer från hållbart förvaltade skogar.

”Varje dag används sugrör av miljontals människor, som njuter av drycker on-the-go. Vi erbjuder nu kunderna möjlighet att byta till pappersbaserade sugrör för konsumtion av kalla drycker. Våra papperssugrör är ett hållbart val och ett utmärkt alternativ till sugrör i plast”, skriver Huhtamäki i ett pressmeddelande. 

För produktionen av den nya papperssugrören har Huhtamäki inversterat i nya, specialbyggda maskiner, som man säger kan producera pappersbaserade sugrör överlägsna de som redan finns på marknaden.

”Våra sugrör är starka, pålitliga och funktionella. De är lukt- och kontaminationsfria och mycket hållbara”, säger Neal McCone, Huhtamaki Foodservice Europe-Asia-Oceania.

I ett första skede kommer Huhtamäkis papperssugrör att användas av McDonalds i Storbritannien och resten av Europa och framöver ska man öka sin produktionskapacitet och även leverera till andra europeiska kunder och till andra marknader runt om i världen.

Förutom standardstorleken med 7,3 millimterers diameter kan Huhtamäki erbjuda de nya sugrören i ett flertal andra storlekar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Finland förnybara material Huhtamäki Övrigt Pappersförpackningar Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK