...
Löfbergs nya kaffeförpackning klimatsmartare med bioplast
I Löfbergs nya kaffeförpackning har en del av den fossila plasten ersatts med bioplast, vilket ger minskad klimatpåverkan med 30 procent.
”Användningen av fossil plast måste minska”, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Kafferosteriet Löfbergs i Karlstad har lanserat en ny kaffeförpackning, där en del av den fossila plasten ersatts med bioplast, vilket minskar klimatpåverkan med 30 procent. Den nya förpackningen finns nu ute i butik.

”Det är en lösning, som kostar lite mer idag, men i det långa loppet har varken vi eller miljön råd med något annat. Användningen av fossil plast måste minska”, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs.

Löfbergsskriver i ett pressmeddelande att man har jobbat med utveckling av den nya förpackningen i två år. Nu har man ställt om hela sortimentet malet kaffe, som säljs i svensk dagligvaruhandel.

”Ett viktigt första steg, nu jobbar vi vidare med resten av sortimentet. År 2020 ska alla våra förpackningar, på samtliga marknader runtom i världen, kunna innehålla plast från förnybar råvara, och senast 2030 ska vi bara använda återvunnet eller förnybart material”, säger Madelene Breiling.

Löfbergs har också börjat ställa om sortiment som säljs till hotell, restauranger och kaféer. Vissa artiklar har redan det nya förpackningsmaterialet, resten ställs om i maj.

För 25 år sedan var Löfbergs först i Europa med aluminiumfria kaffeförpackningar. 2015 lanserade Löfbergs iskaffe i återvinningsbara kartongförpackningar och 2016 lanserade man växtbaserade kapslar. Nu tar Löfbergs alltså nästa stora steg och börjar fasa ut den fossila plasten.

”Vi ersätter en del av den fossila plasten med en plast, som tillverkas av sockerrör. Materialet är återvinningsbart och har samma skyddande egenskaper som fossil plast, vilket är viktigt eftersom kaffe är känsligt för ljus och syre”, säger Madelene Breiling.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Bioplaster bioråvara Livsmedel Livsmedelsförpackningar Löfbergs Miljö Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK