...
Dunis nya förpackningar är gjorda av återvunna flaskor
Produkterna i Dunis nya förpackningskoncept Polardeli är tillverkade av återvunnen PET från dryckesflaskor.

Duni AB har lanserat en serie nya livsmedelförpackningar i plast avsedda för färdigmat, etc. Förpackningarna är till största delen tillverkade av PET, s.k. rPET, från återvunna dryckesflaskor. Andelen rPET i förpackningarna uppges vara mellan 80 och 100 procent.

Den  nya Duni-förpackningarna kallas Polardeli och består av djupdragna tråg  i olika storlekar. Trågen har fått ett speciellt utseende med skarpa vinklar och designen är enligt Duni inspirerade av det arktiska landskapets spektakulära former.

Polardeli-trågen, som ingår i Dunis ecoecho®-sortiment, är modulära och staplingsbara och de kan köras i företagets Duniform-maskiner. De är också enkla att äta ur och förseglas med transparanta lock, som även de är tillverkade i rPET.

”Färsk mat förtjänar en fräsch, miljöanpassad förpackning. Med detta i åtanke har vi utvecklat Polardeli-boxarna, som genom att erbjuda ett helt nytt designspråk ger kunderna möjlighet att skilja sig från mängden”, säger Melanie Jäger, Senior Marketing Manager, Meal Service, Duni.

Polardeli-konceptet är avsett för deli-butiker, take away-företag och andra verksamheter inom färdigmat.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-18

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK