...
Norrmejerier investerar i linje för större mjölkförpackningar
Operatören Jonatan Karlsson kollar resultatet vid igångkörningen av den nya förpackningslinjen för 1,5-liters mjölkförpackningar. (Bild Mariann Holmberg)

Vid Umeå mejeri har Norrmejerier investerat 35 miljoner kronor i en ny förpackningslinje för större kartongbaserade mjölkförpackningar med skruvkork.

”Vi tar ett stort och efterlängtat kliv framåt. Att Norrmejerier nu kan erbjuda produkter i stora format stärker de norrländska mjölkböndernas konkurrenskraft. Det är bra för Norrland”, säger Norrmejeriers VD Anders Fredriksson i ett pressmeddelande

De klimatsmarta 1,5-liters förpackningarna består till 97 procent av förnybart material. Vätskekartongen är gjord av certifierad skogsråvara och skruvkork samt förpackningens ytskikt är tillverkade av bioplast.

”Majoriteten av norrlänningarna väljer förpackningar, som går att återförsluta med skruvkork och ställer samtidigt krav på att de ska vara klimatvänliga. Med så här stor andel förnybart material blir valet både hållbart och bekvämt”, säger Anna-Karin Karlsson, affärschef färskvaror vid Norrmejerier.

Först ut i det större 1,5-literformatet är Norrmejeriers laktosfria mjölkdryck, som lanserades 2016 och snabbt blev populär. Sedan lanseringen har försäljningen av den laktosfria mjölken femdubblats och marknaden fortsätter att växa.

”Den stora förpackningen är efterlängtad, speciellt av barnfamiljer och andra, som vill köpa norrländsk och lokalproducerad laktosfri mjölkdryck i större format”, säger Anna-Karin Karlsson.

Norrmejerier skriver i pressmeddelandet att företaget är inne i ett skede av flera stora investeringar i produktion och logistik. och att den nya 1,5-liters förpackningslinjen vid mejeriet i Umeå ingår i en större omställning av förpackningsutrustning för det färska sortimentet vid mejerierna i Umeå och Luleå.

Vid mejeriet i Umeå pågår också uppförandet av ett 5.500 kvadratmeter stort kyllager för optimering av logistik och ytterligare utveckling av samdistribution i Norrland. Och till sommaren, när det nya kyllagret invigs, börjar man bygga om en befintlig byggnad till en ny modern förpackningshall.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-20

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK