...
Nestlé först att använda SIG:s koncept med sugrör av papper
SIG har utvecklat en dryckesförpackning med integrerat sugrör av papper. Nestlé blir första kund att använda konceptet.

Schweiziska förpackningskoncernen SIG har utvecklat en kartongförpackning för drycker som är försedd med ett integrerat sugrör av papper. Livsmedelsjätten Nestlé blir första kund att använda konceptet, som SIG säger är det första i sitt slag.

SIG skriver i ett pressmeddelande att man inte själva tillverkar de pappersbaserade sugrören utan köper in dessa från en icke namngiven producent. Däremot har SIG haft ett nära samarbete med sugrörstillverkaren för att utveckla ett papperssugrör, som är tillräckligt stadigt för att kunna penetrera det lilla folieförslutna hål i dryckesförpackningen, där sugröret ska föras ner.

”Vi såg det här som ett tillfälle att ta itu med den oro som finns kring marin nedskräpning av plastavfall och erbjuda våra kunder mervärde genom att möta kraven från konsumenter och myndigheter att fasa ut sugrör av plast”, säger Markus Boehm, marknadschef på SIG.

I pressmeddelandet skriver SIG också att globala livsmedelkoncernen Nestlé blir första kund att använda sig av dryckesförpackningen med papperssugröret.

”Vi engagerar oss för att förbättra miljöprestandan hos våra förpackningar och där ingår att ta itu med problemen med användandet av engångsprodukter i plast. Vi söker effektiva, skalbara lösningar och SIG:s dryckesförpackning med papperssugrör har potential att möta det behovet”, säger Michael Schwan, tillverkningschef hos Nestlé.

Enligt uppgift har Nestlé redan genomfört lyckade tester med den nya SIG-förpackningen i Dominikanska Republiken och en bredare lansering av förpackningen beräknas ske under första kvartalet i år.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-21

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK