...
Corensos enheter i Europa och Kina förvärvas av VPK
Kartonghylsor tillverkade i en av Corensos kinesiska fabriker. (Bild Corenso China)

Belgiska pappers- och förpackningsbolaget VPK Packaging Group har förvärvat hyls- och hylskartongproducenten Corensos europeiska och kinesiska affärsområden. Säljare är NPAC International Inc, som ingår i Madison Dearborn Partners.

Affären avser två bruk för tillverkning av hylskartong, belägna i Finland och Frankrike, samt 10 konverteringsanläggningar i Europa och tre i Kina. De aktuella enheterna omsätter 170 miljoner euro (ca  1,8 miljarder kronor) och sysselstätter 850 anställda.

Affärsuppgöresen avser alltså inte Corensos verksamheter i Nordamerika, vilka även i fortsättningen kommer att ägas av NPAC International Inc.

Förvärvet av Corensos europeiska och kinesiska enheter beräknas vara genomförd under andra kvartalet i år, under förutsättning att det godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

VPK Packaging Group har sedan tidigare ett eget affärsområde inom hylsor och hylskartong, som är verksamt under varumärket Corex. Divisionen har 14 enheter som förutom hylsor och hylskartong även tillverkar kompositbehållare vilka används till förpackning av livsmedel, kryddor, kosmetika samt som ytterförpackningar till spritdrycker.

VPK skriver i ett pressmeddelande att med förvärvet av Corensos europeiska och kinesiska affärsområden vidgar VPK:s geografiska marknader och innebär närvaro i länder där man tidigare inte haft verksamheter, som exempelvis Finland, Spanien och Kina.

Med förvärvet får VPK Packagings hyls- och tubområde en sammanlagd omsättning på cirka 260 miljoner euro (ca 2,8 miljarder kr), vilket motsvarar 16 procent av hela VPK-koncernens omsättning.

N.B.:
Corenso var tidigare ett affärsområde inom Stora Enso och ingick i divisionen Stora Enso Renewable Packaging.. 2014 sålde Stora Enso affärsområdet Corenso till finska förpackningsmaterialbolaget Powerflute Oyj.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förvärv Kartong Köp/Försäljning/Samgående Övrigt VPK Packaging

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK