...
”Better Planet Packaging” – ett initiativ från Smurfit Kappa
Smurfit Kappas initiativet ”Better Planet Packaging” tar itu med det globala problemet med förpackningsavfall.
Att utveckla ett hållbart alternativ till den plastfilm, som viras runt pallar, är en av tävlingsuppgifterna i Better Planet Packaging Design Challenge.

Förpackningskoncernen Smurfit Kappa har startat initiativet ”Better Planet Packaging” för att skapa hållbara pappersbaserade förpackningar för framtiden. I konceptet ingår även en utmanande designtävling, som fått namnet ”Better Planet Packaging Design Challenge”.

Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att förpackningsavfall är en av vår tids största globala utmaningar och att det behövs tas ett globalt ansvar och att alla måste hjälpas åt.

”På Smurfit Kappa har vi därför startat initiativet Better Planet Packaging för att utifrån våra förutsättningar hjälpa till att skapa hållbara pappersbaserade förpackningar för framtiden. Vi strävar efter att minska avfallet genom att förbättra återvinning, förnybarhet och biologisk nedbrytbarhet”, skriver företaget i en programförklaring till initiativet.

Som en del av sitt hållbarhetsinitiativ har Smurfit Kappa också lanserat utmaningen ”Better Planet Packaging Design Challenge”, som är en designtävling öppen för designers, ingenjörer, uppfinnare och kreatörer. Tävlingen går ut på att utveckla nya hållbara förpackningslösningar för två vanliga, icke-biologiskt nedbrytbara förpackningar.

Utmaningen för tävlingsdeltagarna blir att finna ett hållbart alternativ, som kan ersätta den plastfilm som viras runt pallar, för att ge stabilitet och skydd vid transport och förvaring samt att utveckla en pappersbaserad e-handelsförpackning med tempererat skydd för choklad eller andra temperaturkänsliga produkter.

Tävlingen är öppen för alla, som känner sig manade att försöka finna en lösning på antingen en eller båda designutmaningarna, och man anmäler sig på Smurfit Kappas internationella tävlingshemsida.

Bidragen ska vara inlämnade senast den 29 mars 2019.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-22

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK