...
Vin på burk lanseras nu i Systemets fasta sortiment
Det nyzeeländska vinet Te Merio förpackas i dryckesburk av aluminium och lanseras nu i Systembolagets fasta sortiment.
”En ny spännande produkt på marknaden”, säger Karolina Lansman om Galateas burkvin.

Den skandinaviska öl- ochvinimportören Galatea blir först med att lanserar vin i dryckesburk av metall i Systembolagets fasta sortiment. 

Det vita vinet, som heter Te Merio, kommer från vindistriktet Marlborough i Nya Zeeland och är gjort på druvan Sauvignon Blanc. Vinburken är tillverkad i aluminium.

Vin i metallburk har hittills varit ett ganska ovanligt alternativ på den svenska marknaden, men internationellt är det betydligt vanligare. Inte minst i USA har vin på burk haft stor framgång. Förpackningsalternativet aluminiumburk ger ett lägre koldioxidavtryck än glasflaskan, som annars står för en stor del av vinhanteringens koldioxidutsläpp.

Att det burkförpackade vinet kommer från Nya Zeeland är helt i linje med den strategi kring hållbarhet, som landets vinproducenter anammat. Vingårdarna och vinproducenterna i Nya Zeeland arbetar aktivt för att bland annat minimera vatten- och elförbrukning. Nya Zeeland har också gått i bräschen för att ersätta traditionella förslutningar med naturkork med skruvkapsyler och i dag är i majoriteten av nyzeeländska viner – såväl enklare som dyra – förslutna med skruvkapsyler. Merparten av druvorna från Nya Zeeland är dessutom certifierade som ”sustainable”.

Vinet Te Merio beskrivs av importören Galatea som en frisk och aromatisk Sauvignon Blanc med inslag av citrus och vit stenfrukt, krusbär och fläder. Vinet är matvänligt och sägs passa till skaldjur, etc.

”Te Merio är en ny spännande produkt på marknaden. Den som gillar Sauvignon Blanc kommer inte att bli besviken”, säger Karolina Lansman, varumärkesansvarig på Galatea.

Vin på burk har tidigare funnits i beställningssortiment på Systembolaget. Bland annat lanserades tre franska premiumviner på aluburkar i beställningssortimentet i slutet av år 2016 (Läs HÄR), men det nu lanserade vinet Te Merio är alltså det första burkvin som återfinns i bolagets fasta sortiment.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-25

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK