...
Falkeskogs personal tar plats på de nya förpackningarna
Falkeskogs förpackningar i form av plastburkar och -hinkar har fått mer transparent design och stiliserade bilder av delar av företagets personal med budskapet "Vi står för innehållet".
Falkeskogs sillsortiment med de ny förpackningarna.

Den nya förpackningsdesignen är mer transparent och ger konsumenten större möjlighet att se mer av innehållet. I bakgrunden Falkeskogs gamla ”sillburk”.

Fiskdelikatessleverantören Falkeskog lanserar ett nytt koncept där delar av personalen avbildas på de transparenta plastförpackningarna och tillsammans lyfter fram budskapet ”Vi står för innehållet”. 

Falkeskog skriver i ett pressmeddelande att den nya förpackningsdesignen är ett sätt för företaget att visa upp innehållet på ett ärligt och transparent sätt. Inte minst vad gäller råvarorna, som är förädlade i de två lokala rökerierna i Nogersund och Hällevik.

På flera av förpackningarna syns dessutom stora delar av personalen. Syftet är att visa att Falkeskog, tillsammans med sina medarbetare, står för innehållet. Att Falkeskog ”står för innehållet” handlar också om att sortimentet präglas av fem generationers kunskap, erfarenhet och att produkterna håller hög kvalitet.

”Med det sagt betyder det inte att vi är felfria. Däremot kommer vi aldrig att dölja hur vi arbetar, var våra råvaror kommer ifrån eller vad våra produkter innehåller”, säger Falkeskogs VD Karl Vilhelm Beckman, som själv finns avbildad på förpackningarna. 

Bakom Falkeskogs nya förpacknings- och marknadsföringskoncept står reklam- och designbyrån Anna och Anna i Sölvesborg.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
design designbyrå förpackningsdesign Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK