...
Insamling av förpackningar ökade med sju procent i fjol
Insamlingen av förpackningar och tidningar från svenska hushåll ökade med nästan sju procent under 2018, jämfört med föregående år. (Bild FTI)
”Det är viktigt att alla bidrar”, säger Veronica Foberg Gustafsson.

Insamlingen av förpackningar ökade med nästan sju procent under 2018, jämfört med 2017. Det visar Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) statistik för insamling från svenska hushåll.

”Vi vet alla att kladdiga förpackningar, tunga glasflaskor, veckans gamla tidningar och en tur till återvinningsstationen inte alltid är självklart och lätt att prioritera bland allt annat i livspusslet. Men vi vet också att det material, som lämnas in vid våra återvinningsstationer och via fastighetsnära insamling, gör stor skillnad. Det är därför det är så viktigt att alla bidrar”, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI i ett pressmeddelande.

Siffrorna för 2018 visar att under året lämnades 650.327 ton förpackningar och tidningar till återvinning. Räknat i kilo per fast boende i Sverige lämnade varje person nästan 64 kilo material till återvinning. Den största ökningen står mängden insamlad plast för.

I likhet med tidigare år minskar mängden tidningar som lämnas till återvinning, som en följd av förändrade medievanor, dvs det faktum att allt fler läser tidningarna på nätet.

HÄR hittar du insamlingsstatistiken för samtliga svenska kommuner!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-02-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Avfallshantering Förpackningsmaterial FTI Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK