...
Vattenflaskans smarta kapsyl mäter din kropps vätskenivåer
Den smarta ”kapsylen” Coach2O placeras ovanpå en befintlig skruvkork på en flaska med dricksvatten och kan då mäta och registrera hur mycket vatten som konsumenten förtär.
Danones spanska mineralvatten Font Vella kommer nu att förses med Water.io:s smarta vätskemätare Coach2O.

Med hjälp av en smart telefon och en speciell app kan konsumenten övervaka sin kropps vätskenivåer, mm.

Företaget Water.io har utvecklat en smart kapsyl till flaskor med dricksvatten, som gör att användare kan mäta sitt vätskeintag och få information om kroppens vätskenivåer.

Water.io kallar sin innovation för Coach2O och den har nu börjat användas av livsmedelsföretaget Danone till deras spanska mineralvatten Font Vella.

Enheten fungerar så att den fästs utanpå flaskans befintliga kapsyl varefter den registrerar volymen av vatten som konsumenten tagit. Coach2O kan också påminna konsumenten när det är dags att dricka genom att avge en serie med diskreta ”blinkningar”. Genom att använda en bifogad app i en smart telefon kan konsumenten också ställa in erforderliga dagliga vätskebehov och anpassa dem efter sina egna behov och önskemål.

Yoav Hoshen, grundare av Water.io, säger att deras Coach2O-teknik gör att man kan förvandla en vanlig vattenflaska till en smart förpackning. Konceptet, som först lanserades i Australien och Nya Zeeland, tar också fasta på konsumenttrenden att komma bort från engångsflaskor genom att man återanvänder och återfyller konventionella skruvkorksförsedda plastflaskor med dricksvatten.

”Under flera år vi utvecklat en djup insikt för hur viktigt det är med rätt vätskebalans i kroppen. Nu kan vi genom att utnyttja dessa digitala lösningar överföra dessa insikter till de som behöver dem bäst – våra konsumenter – och ge dem möjlighet att skapa sina egna personliga lösningar”, säger Bruno Dasque, chef för forskning och innovation vid Danone Waters.

N.B.: Ett rekommenderat dagligt intag av vatten 2,5 liter för män och 2 liter för kvinnor. Vattnet kan intas antingen via maten man äter eller genom att dricka vatten och/eller vattenhaltiga drycker. Alkoholhaltiga drycker ska inte räknas in i det dagliga intaget, eftersom alkohol är uttorkande och påverkar kroppens vätskebalans negativt!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-03-01

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK