...
Mejeri går mot strömmen: Byter ut kartong mot PET
Kinesiska stormejeriet Yili ersätter sina kartongförpackningar för drickyoghurt med formblåsta portionsflaskor i PET. (Bild Sidel)
Hos kinesiska mejeriet Yili har franska Sidel installerat två kompletta linjer för produktion och fyllning av aseptiska och formblåsta portionsflaskor i PET. (Bild Sidel)

När många förpackningsanvändare strävar efter att reducera användningen av plast och använda alternativa material, går det kinesiska mejeriet Yili motsatt väg och byter ut kartongförpackningar mot formblåsta PET-flaskor!

Yili, som är Kinas ledande varumärke inom mejeriprodukter och en av världens största producenter av flytande mejeriprodukter, har nyligen installerat två kompletta förpackningslinjer från franska Sidel för produktion av aseptiska och formblåsta PET-förpackningar.

Sidel skriver i en pressrealse att Yili har en stark tro på PET som förpackningsmaterial och menar att det passar perfekt för de kinesiska konsumenternas behov och önskemål. Yili säger att PET-flaskorna är användarvänliga, återförslutbara och återvinningsbara. De ger också bolaget en möjlighet att differentiera sina produkter på butikshyllan.

På de nu installerade linjerna från Sidel producerar Yili den grekiska drickyoghurten Ambrosial i små formblåsta portionsflaskor av PET, vilka blivit mycket populära, sedan de lanserades. PET-flaskorna ersätter de vätskekartongförpackningar, som tidigare användes till produkten.

Med den nya förpackningen uppnås en hållbarhet på drickyoghurten på fem månader vid förvaring i rumstemperatur. Sidel skriver att den långa hållbarheten uppnås tack vare en noggrant utvald och testad barriärlösning för såväl själva PET-flaskan som för dess förslutning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-03-05

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK