...
Tetra Pak-chef blir ny VD för globala Sidel Group
Monica Gimre tillträder som ny VD och koncernchef i Sidel Group den 1 juli i år.
Sam Strömerstén har  varit VD och koncernchef i Sidel i drygt tre år och anställd i Tetra Laval-gruppen i 36 år.

Styrelsen för Tetra Laval Group har utnämnt Monica Gimre till ny VD och koncernchef för globala förpackningsproducenten Sidel Group från 1 juli i år. Hon är för närvarande Executive Vice President för affärsområdet Processing Systems i Tetra Pak och medlem i Tetra Paks globala ledarskapsteam sedan 2016.

Utnämningen av ny VD och koncernchef för Sidel Group kommer som en följd av att nuvarande VD:n Sam Strömerstén beslutat sig för att gå i pension. Han har varit VD och koncernchef för Sidel i drygt tre år och varit verksam inom Tetra Laval-gruppen i 36 år.

58-åriga Monica Gimre är svenska och har en mastersexamen i kemiteknik från Lunds tekniska högskola. Hon är för närvarande verksam vid Tetra Paks anläggning i Lund. Monica Gimre har tidigare haft ett antal högre chefsbefattningar inom Tetra Pak, däribland Vice President Processing Components & Supply Chain och Cluster Leader Processing North Europe.

Sidel Group är en ledande leverantör av utrustningar, lösningar, design och tjänster för PET-, metall- och glasbaserade förpackningar till drycker, mat, hem- och hygienprodukter, mm.  Sidel har 5.300 anställda och intäkterna 2017 uppgick till 1,4 miljarder euro (knappt 15 miljarder kronor).

I svenska Tetra Laval-gruppen ingår bland annat de globalt ledande företagen Tetra Pak, Sidel och DeLaval. Koncernen har 35.000 anställda och är verksam i mer än 170 länder. Omsättningen 2017 var 13,9 miljarder euro (drygt 146 miljarder kronor).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-03-07

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK