...
Anmälningstiden har börjat till 50-års jubilerande ScanStar
Dags att anmäla bidrag till nordiska förpackningstävlingen ScanStar, som i år fyller 50 år.

Anmälningstiden har nu börjat till den nordiska förpackningstävlingen ScanStar, som i år firar sitt 50-års jubileum. Arrangörskapet för ScanStar-tävlingen alternerar mellan de nordiska medlemsorganisationerna i Scandinavian Packaging Association (SPA) och arrangör i år är norska Emballasjeforeningen.

Anmälning av bidrag till ScanStar 2019 ska ske innan den 29 maj i år, då även anmälningsavgiften på 1.000 euro ska vara inbetald. Fysiska exemplar av anmälda förpackningar ska vara insända senast den 5 juni.

Förpackningar, som anmäls till ScanStar ska vara formgivna, konstruerade och producerade i något av de nordiska länder och har varit ute på marknaden, innan de anmäls till tävlingen. Även förpackningar som beställts för ett nordiskt företags räkning kan deltaga i tävlingen. Anmälare av förpackningar kan vara formgivare, konstruktörer, förpackningsproducenter eller användare.

En jury bedömer tävlingsbidragen ur ekonomisk, teknisk och miljömässig synpunkt och tar hänsyn till bidagens grafiska utformning, hanterbarhet och funktion genom hela distributionskedjan, materialbesparing, logistik och transportpåverkan, etc.

De förpackningar som uppfyller kriterierna enligt juryn erhåller diplom med utmärkelsen ScanStar och får även rätt att använda ScanStar-utmärkelsen i marknadsföring, på förpackningar, etc. En ScanStar-utmärkelse ger dessutom automatiskt rätt att anmäla sig till och deltaga i den globala förpackningstävlingen WorldStar.

Mer info, utförliga regler, anmälningsblankett, mm finns på ScanStars hemsida.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-03-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Emballasjeforeningen förpackningstävling Norge Övrigt Scanstar World Star

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK