...
RPC-affären snart avgjord – Berry lägger högre bud
”Samgåendet ger en global plattform inom plastförpackningar och möjlighet till ytterligare expansion”, säger Tom Salmon, VD och koncernchef i Berry. (Bild Berry)

De många turerna kring europeiska plastjätten RPC:s försäljning tycks vara över sedan USA-baserade plastkoncernen Berry Global Group Inc. nu har lagt ett bud, som troligen kommer att accepteras.

I början av året tillkännagav amerikanska riskkapitalbolaget Apollo Global Management att man skulle förvärva brittiska plastförpackningsjätten RPC Group för 3,3 miljarder pund (cirka 39 miljarder kronor). Alla trodde affären var klar, men plötsligt dök USA-baserade plastförpackningskoncernen Berry Global Group – som tidigare ägts av Apollo! – upp på scenen och meddelade att man övervägde att lägga ett kontant och högre bud på RPC och därmed manövrera bort Apollo från affären! 

Affären mellan RPC och Apollo sköts upp, medan Berry övervägde om man skulle lägga et bud på RPC eller inte. Och häromdagen kom så beskedet att Berry de facto lagt ett bud på RPC Group och att budet är högre än Apollos.

Enligt uppgifter bjuder nu Berry cirka 3,34 miljarder pund för RPC, vilket endast är cirka 10 miljoner pund över Apollos bud på 3,33 miljarder pund. Styrelsen i RPC Group har dock rekommenderat aktieägarna att acceptera budet och enligt finansexperter kan inte Apollo i det här läget komma med något motbud, eftersom deras första bud var att betrakta som ett slutbud, som inte kan höjas.

När affären är genomförd och under förutsättning att den godkänns av berörda myndigheter skapar fusionen mellan Berry och RPC en gigantisk global plastjätte med en sammanlagd omsättning i storleksordningen 13 miljarder US-dollar (drygt 122 miljarder kronor).

”Samgåendet mellan våra verksamheter i Nordamerika och RPC:s verksamheter i Europa ger en global plattform inom plastförpackningar och bäddar för framtida expansion. RPC hjälper oss att uppnå en balans mellan olika geografiska marknader och vi kan maximera de båda företagens kollektiva styrkor och möjliggöra ytterligare tillväxt”, säger Berrys VD och koncernchef Tom Salmon.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-03-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Berry Plastics förvärv Köp/Försäljning/Samgående Övrigt Plast Plastförpackningar RPC Storbritannien USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK