...
Wellplast och tyska Söhner ingår utvecklingssamarbete
Exempel på produkter från tyska Söhner Kunststoffthechnic Gmbh.

Svenska Wellplast AB och tyska Söhner Kunststoffthechnic Gmbh har ingått ett samarbetsavtal som bland annat innebär ett tätt utvecklingssamarbete mellan bolagen. Det skriver Wellplast på sin hemsida.

Samarbetet innebär också att Wellplast får ensamrätt i Skandinavien och Finland på försäljning av Söhners produktsortiment i form av pallar, pallboxar och termoformade emballage och att Söhner i sin tur får tillgång till Wellplasts förpackningslösningar till sin kundbas i Europa.

Wellplast AB, som i fjol flyttade sitt huvudkontor och stora delar av sin produktion från Munka Ljungby till en nybyggd fabrikslokal i Åstorp, tillverkar industriemballage av sitt egenutvecklade förpackningsmaterial, som enkelt kan beskrivas som ett plastmaterial uppbyggt enligt samma princip som wellpapp. Produktsortimentet består av industriemballage för engångs- eller flergångsanvändning. Wellplast AB omsatte 125 miljoner kronor under 2018 och har cirka 75 anställda.

Söhner är en europeisk producent av stora lastbärare tillverkade av plast. De har ett brett sortiment av standardprodukter i form av stora plastpallar och pallboxar och tillverkar även kundanpassade produkter. Söhner Kunststofftechnic Gmbh har sitt säte i Schwaigern, Tyskland och omsätter cirka 65 miljoner euro per år och sysselsätter 350 anställda.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-03-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial Övrigt Plast Plastförpackningar Tyskland Wellplast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK