...
Spanska La Seda köper Amcors europeiska PET-division

Australiensiska förpackningskoncernen Amcor har träffat en överenskommelse om att sälja hela sin europeiska PET-division till spanska plastproducenten La Seda de Barcelona. Köpesumman anges till cirka 425 miljoner euro och affären väntas vara genomförd under tredje kvartalet i år.
Amcors PET-verksamheter i Europa omsatte det senaste verksamhetsåret 545 miljoner euro och redovisade en vinst efter skatt på 38 miljoner euro.


Utförsäljningen ingår i Amcors effektiviseringsprogram ”The Way Forward”, som initierades i augusti 2005 och som innebär att koncernen renodlar sina verksamheter och fokuserar på att förstärka sina marknadspositioner inom specificerade tillväxtmarknader och sälja av övriga verksamheter. När affären med La Seda är genomförd kommer Amcor att ha sålt verksamheter för sammanlagt cirka 1,1 miljarder australiensiska dollar, motsvarande cirka 6,6 miljarder kronor. La Seda de Barcelona är en stor spansk plastproducent, som bland annat tillverkar plastråvara, som används till förpackningar. Koncernen har innan köpet tre tillverkningsenheter i Spanien samt fabriker i Italien, Portugal, Grekland, Storbritannien, Turkiet och Rumänien.


Jerry Pettersson (2007-07-05)

Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK