...
"Mångmiljonregn" avslutade framgångsrikt år för TPP
Mats Williams, VD på The Paper Province.

Värmlandsbaserade pappers- och förpackningsklustret The Paper Province (TPP) får 20,3 miljoner kronor för den tredje och avslutande delen av projektet Framtidsfabriken, enligt ett pressmeddelande. Hälften av pengarna kommer från EU:s strukturfonder och hälften från Region Värmland, Karlstads universitet och kommunerna i Karlstad, Hammarö, Forshaga och Grums.
"Det är en ansenlig investering som offentligheten gör. Vi skall se till att de får en bra avkastning på sina pengar genom att även i framtiden bidra till regional tillväxt, nya företag och jobb", säger Mats Williams, VD på TPP.


Pengarna, som betalas ut under tre år, används för att utveckla en hållbar innovationsprocess, och stärker enligt Mats Williams både klustrets, medlemsföretagens och regionens globala attraktions- och konkurrenskraft.
2010 blev ett bra år för TPP. Antalet medlemsföretag fortsatte att öka samtidigt som samarbetet med universitetet och offentliga aktörer på regional och nationell nivå fördjupades.
Bland annat kom Karlstads universitet och TPP överens om att skapa ett tillväxtkontor för små- och medelstora företag. Syftet är att förbättra innovationsstödet inom pappers- och massaindustrin och på så sätt bidra till en ökad regional tillväxt.
Dotterbolaget The Packaging Greenhouse stärkte sin position som en ledande industriforsknings- och utbildningsmiljö. Projektet The Energy Square, världens första internationella center för energieffektivisering inom pappers- och massaindustrin, skördade nya framgångar och blir nu en ordinarie del av verksamheten inom TPP.
The Paper Province bildades 1999 och ägs och drivs av ett 90-tal medlemsföretag i Värmland med omnejd, alla verksamma inom pappers- och massaindustrin.
"I början av 2011 kommer vi att presentera en färsk undersökning. som visar att pappers- och massaindustrin i regionen haft en tillväxt på flera hundra miljoner kronor de senaste fem åren, krisåren inräknade", säger Mats Williams.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK