...
Helsingborg Business Region ny medlem i Packbridge

Intresset för det nystartade förpackningsklustret Packbridge är stort, inte bara bland företag och den akademiska världen. Även Skånes kommuner har insett värdet av att vara med. Nu har Helsingborg Business Region beslutat sig för att bli medlem. Med tanke på att tio kommuner ingår i denna region så är nu nästan hälften av alla skånska kommuner med.

I Helsingborg Business Region ingår förutom Helsingborg även Bjuv, Båstad, Höganäs, Klippan, Landskrona, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga.
Jan Magnusson är näringslivsutvecklare i Helsingborgs Business Region och han motiverar beslutet att gå med så här:
”Packbridge har på kort tid lyckats få in ett stort antal medlemmar och intressenter, vilket visar att behovet finns för den här typen av kluster inom förpacknings-/logistikbranschen. Utvecklingen inom området går snabbt, och potentialen i att samla aktörer från olika grenar i branschen för att korsbefrukta kunskaper och insikter borde vara enorm. Helsingborg Business Region har många mycket framstående företag inom just den här branschen och då känns det naturligt att vi som region ska delta i och stödja en sådan samverkan”.
”Vi har, med Helsingborg Business Region närmare 60 medlemmar i Packbridge, vilket är mycket inspirerande. Sedan tidigare är Eslöv, Sjöbo och Lunds kommuner medlemmar och att nu ha 13 av Skånes drygt 30 kommuner med efter knappt ett halvår är en tydlig signal till oss att vår satsning är rätt”, kommenterar Per-Stefan Gersbro som är VD i Packbridge”.
”Det är mycket viktigt att en klusterbildning består av hela värdekedjan inom ett speciellt område och dessutom inkluderar den offentliga sektorn. Dialogen mellan industri, akademi och det offentliga är en förutsättning för näringslivets utveckling, och Packbridge kan på ett effektivt sätt fungera som brobyggare och stärka konkurrenskraften”, summerar Per-Stefan.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-01-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK