...
Festo lanserar ny induktiv sensor för montage i T-spår
 

Automations- och materialhanteringsföretaget Festo har lanserat en ny sensor för avkänning av positioner hos elektriska cylindrar. Enligt företaget är sensor SIES-8M den enda induktiva sensorn på marknaden, som vid montage kan integreras helt i T-spår. Detta innebär att den kräver mindre utrymme, är enkel att installera och sparar tid.

Den nya sensorn kan användas för att känna av alla positioner hos en elektrisk cylinder och kan också användas för att känna av gripfingrarnas position på pneumatiska gripdon, och även arbetsstycken av metall.
Sensor SIES-8M är vidare utrustad med dubbla patenterade lysdioder. Lysdioderna tänds när sensorn är aktiv, vilket innebär att en lysdiod alltid är synlig, oavsett från vilket håll som sensorn blir aktiverad. .
Sensorn sparar plats genom att den integreras helt i ett spår, skriver Festo i ett pressmeddelande. Tack vare detta spårmontage, kan sensorn monteras snabbare och säkrare än motsvarande externt monterade sensorer. Genom ett robust men enkelt centrummontage hålls den säkert på plats i T-spåret, och skyddar även mot mekanisk påverkan. Kablar finns tillgängliga i standardlängder från 0,3 till 10 m, passande för cylindrar i olika storlekar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK