...
2011 riktas blickarna mot världens skogar
 

FN har utsett 2011 till internationella skogsåret. Under hela året kommer aktiviteter att pågå runt om i världen för att uppmärksamma skogen och dess värde.
I Sverige samverkar nätverket "Naturens år" för att skapa engagemang, sprida information och öka kunskapen om skogen.


"Vi är många som delar ansvaret för skogen, därför är det viktigt att vi arbetar tillsammans", säger Maria Ågren generaldirektör Naturvårdsverket.
Skogen har under den senaste tiden seglat upp som en högprioriterad fråga på den globala politiska arenan. Under konventionen om biologisk mångfald i Nagoya beslutades att avskogningen i världen ska halveras och där det är möjligt stoppas innan år 2020. Länderna ska också säkra ett långsiktigt skydd för 17% av landytan. Och under klimatmötet i Cancun beslutade världens länder om ett särskilt program för att hjälpa de fattiga länderna att bevara sin skog och hindra utarmningen av skogen för klimatets skull.
"Regeringar, myndigheter och frivilligorganisationer gör gemensamma ansträngningar för att stärka en hållbar förvaltning, brukande, bevarande och utveckling av skog till förmån för nuvarande och kommande generationer", säger Maria Ågren.
Internationella skogsåret innebär en möjlighet att öka förståelse för och kunskap om skogens betydelse. Under året kommer många aktiviteter att ordnas runt om i Sverige för att uppmärksamma skogen och internationella skogsåret och på Naturens års hemsida finns ett kalendarium över aktiviteterna.
Naturens år är ett svenskt nätverk som består av ett 20-tal myndigheter och frivilligorganisationer vilka samverkar kring naturvård. Under 2011 arbetar nätverket med att koordinera och driva en nationell samverkan kring temat skogen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK