...
BEWi köper Norplasta och vidareutvecklar sitt fiskförpackningskoncept EPSBox
BEWi:s förpackningskoncept EPSBox ska vidareutvecklas genom köpet av plastförpackningsföretaget Norplasta.

Företaget BEWi, som är en ledande norsk producent av bygg- och livsmedelsprodukter av expanderad polystyren (EPS), köper norska plastförpackningsföretaget Norplasta AS i Stjørdal. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
BEWi satsar hårt på att  utveckla sin kärnverksamhet och har de senaste åren utvecklat det uppmärksammade förpackningskonceptet EPSBox för fisk och skaldjur. BEWi ska nu installera nya maskiner på Norplasta och börja producera en helt ny typ av plastfolie, som ska användas på EPSBox.


"Vi ser köpet av Norplasta som ett naturligt vägval, som ger både synergieffekter på förpackningsområdet och stordriftsfördelar i produktionen. Vi är också glada över att vi fått en fastighet, som ger oss möjlighet att expandera", säger BEWi:s VD Sven Bekken.
BEWi, som det senaste året även köpt upp norska företaget Polar och svenska EPS-producenten Genevad Cellplast, har nu moderna produktionsenheter för tillverkning av EPS-förpackningar i norra och mellersta Norge samt i södra Sverige.
Inga uppgifter om köpeskilling eller andra ekonomiska villkor för BEWi:s köp av Norplasta har offentliggjorts.
Norplasta, som bland annat producerar olika förpackningstyper i formsprutad plast, omsätter cirka 90 miljoner norska kronor. Företaget har nyligen investerat cirka 30 miljoner kronor i ny teknik, bland annat i form av en avancerad robotstyrd produktion av formsprutade plast förpackningar med integrerad grafik och etiketter, s.k. kallad "In Mould Labelling" (IML). (Läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK