M-real startar nytt åtgärdsprogram
M-real ska förbättra lönsamheten i förpacknings- och pappersverksamheterna med ett nytt åtgärdsprogram. (Bilden från M-real Husum Bruk, Foto: M-real image bank)

Finska pappers- och förpackningskoncernen M-real startar ett nytt åtgärdsprogram för år 2011, som ska förbättra verksamhetens lönsamhet och minska de rörliga kostnaderna i samtliga verksamheter. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Åtgärdsprogrammet, som även inbegriper de tidigare aviserade investeringarna vid bruken i Simpele (läs här) och Kemiart (läs här), beräknas få full effekt år 2012 och då förbättra koncernens resultat med 70 miljoner euro. För år 2011 beräknas åtgärderna innebära en resultatförbättring med 30 miljoner euro.


"M-real har goda möjligheter att täcka ökade kostnader orsakade av inflation genom egna resultatförbättrande åtgärder. I våra tidigare åtgärdsprogram har fokus legat på att minska fasta kostnader, men i det nya programmet ser vi en betydande potential att minska de rörliga kostnaderna, speciellt inom områden som kemiska produkter, energi och logistik", säger M-real VD och koncernchef Mikko Helander.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2011-01-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
LEDIGA JOBB


Är du på jakt efter ett nytt jobb?
Eller behöver du kanske rekrytera?
Då är det här du ska titta in.

 
Zetatrade, Häggvik, Sollentuna,
söker engagerad och teknisk säljare
 
Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer med sinne för goda långsiktiga samarbeten. Du kommer att fokusera på vårt maskinutbud för ytdekorering på plast och papper med tillhörande folier samt maskiner och folier för märkning/etikettering.
LÄS OM OCH SÖK TJÄNSTEN!
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Speedpac
Antpac
RPC
Dynatec
Mobergs