...
Save Food – specialavdelning och konferens på interpack

Det uppskattas att cirka 71 miljoner ton livsmedel slängs inom EU varje år och en stor del av detta svinn uppstår efter att livsmedlet köpts av en konsument. I utvecklingsländerna är det tvärt om, här uppstår det främsta svinnet innan livsmedlet nått konsumenten.
Det här är något som konceptet ”Save Food” fokuserar på under interpack i Düsseldorf i maj.


interpacks utgångspunkt är att förpackningen måste kommuniceras som en del av lösningen, som en del av inriktningen på bättre hållbar utveckling inom produktion och konsumtion, inte som en del av kvittblivningsproblemet.
Den 16 och 17 maj arrangeras i linje med detta konferensen ”Save Food” i anslutning till mässan. Konferensen kommer att fokusera på konflikten mellan näringsmedel, förpackning och hållbar utveckling. Under två dagar kommer talare från hela världen att informera om den globala livsmedelsförsörjningen, leveranssäkerhet, urbanisering, livsmedelsutveckling och marknadsföring, logistik, återvinning och jordbruksekonomi. Programmet är framtaget i samarbete med FAO, Food & Agricultural Organisation inom FN.
Ämnena under de här två dagarna ligger också till grund för en utställning i Glaspaviljongen på mässområdet. Här kommer man att på ett illustrativt sätt summera vad som tas upp under de två dagarna.
All information finns www.save-food.org


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2011-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK