...
Ropack levererar 17 meter lång linjärrobot till norska Promens
Vy över den 17 meter långa linjärroboten hos norska Promens.

Norska plastemballagetillverkaren Promens AS i Kambo har genomfört en större investering i en automatisk palleteringsanläggning för plastdunkar, som levererats av den svenska maskintillverkaren Ropack Materialhantering AB.
Anläggningen, som installerades strax innan julhelgen 2010, består av en 17 meter lång linjärrobot, som palleterar plastdunkar i storlekar upp till 10 liter.


Palleteringsanläggningen hanterar dunkar från sju produktionslinjer, både lösstaplade dunkar med mellanlägg, krympförpackade dunkar och tompallar. Plastdunkarna är i storlek från 2,5 liter upp till 10,0 liter.
Promens-koncernen är en av världens marknadsledande tillverkare av plastemballage. Fabriken i Kambo har satsat på effektivisering av palleteringen. Detta betyder att man ökar sin produktionsvolym samt tar bort manuella arbetsmoment vid lastning av både lösstaplade och krympförpackade plastdunkar.
"Jag är mycket nöjd med projektet hitintills, vi har haft ett nära samarbete med Ropack och en bra dialog för att projektet skulle passa våra förutsättningar", säger Torben Beck, produktionschef på Promens i Kambo.
Ropack Materialhantering AB, som har kontor och verkstad i skånska Skurup, konstruerar, tillverkar och marknadsför kundanpassade maskiner för intern materialhantering, t.ex. robotar, palleteringsutrustning, fathanteringsutrustning, industriugnar m.m. Företaget verkar i Norden och delar av Europa och kunderna finns inom livsmedels-, petrokemisk-, läkemedels- samt grafisk industri.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK