...
Ny säkerhetsetikett i optisk 3D-teknik
Rolling Optics har utvecklat en ny generation optiskt 3D-material som både kan användas för att garantera produkters äkthet och för att särskilja förpackningar i butikshyllan.
Fredrik Blomquist är VD för Rolling Optics.

Svenska företaget Rolling Optics lanserar nu en ny säkerhetsetikett i optisk 3D-teknik med två stora fördelar: Skärpan och djupet i etiketten gör den lätt att känna igen och etiketten är i stort sett omöjlig att kopiera. När en förpackning öppnats och etiketten brutits, går det inte att återförsluta förpackningen. Innehållet kan därför inte bytas ut eller på annat sätt påverkas utan att det blir synligt för konsumenten.
Den nya säkerhetsetiketten riktar sig främst till läkemedelstillverkarna och är ett svar på det växande problemet med varumärkesförfalskningar.


"Förfalskade produkter var tidigare främst ett problem för lyxindustrin. I dag ökar beslag av produkter med direkt påverkan på hälsan vilket är enormt oroväckande. Förfalskade läkemedel kan få katastrofala följder, de kan till och med vara livsfarliga. Därför måste bland andra läkemedelsbolagen hjälpa till att förbättra patientsäkerheten genom att skapa förpackningar, som konsumenten direkt kan identifiera som säkra", säger Fredrik Blomquist, VD för Rolling Optics.
Rolling Optics skriver i sitt pressmeddelande att företagets nya säkerhetsetikett garanterar äkthet, varumärkesskydd och patientsäkerhet genom den unika 3D-tekniken och möjligheten för användaren att snabbt kunna se att förpackningen är obruten.
Utöver säkerhetsnivåerna, som den optiska 3D-tekniken och den obrutna etiketten tillför, kan man dessutom lägga till ytterligare säkerhetsnivåer. Ett exempel är tvådimensionella streckkoder, som innehåller information om bland annat var och när produkten är tillverkad


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Läkemedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK