...
Kompakt varmformare från Multivac
Multivacs rekonstruerade varmformningsmaskin R 145.

Förpackningsmaskintillverkaren Multivac har utökat sitt sortiment av varmformningsmaskiner genom att lansera en rekonstruerad version av varmformaren R 145 Multivac Clean Design.
Företaget skriver i ett pressmeddelande att modellen lämpar sig utmärkt för förpackning av sterila medicintekniska produkter i små och medelstora serier och att den uppfyller branschens krav på enkel rengöring, processäkerhet och steril miljö.


Den nykonstruerade R 145 har optimal förseglingskvalitet tack vare ett nytt lyftsystem med högre förseglingstryck och exakt temperaturfördelning över hela tätningsytan i förseglingsstationen.
Designen med släta ytor och rengöringsmedelvänliga konstruktionsmaterial gör att maskinen enkelt kan rengöras. Maskinens delar är lätt tillgängliga, vilket underlättar underhållet.
R 145 är enligt tillverkaren mycket flexibel vad gäller förpackningsmaterial. Både flexibla och halvstyva material samt laminerat aluminium kan köras på maskinen. Formatbyten kan göras med några enkla handgrepp och den kompakta varmformningsmaskinen har hög prestanda och kan lätt anpassas efter kundens behov och ger effektiv förpackning även för små serier.
Multivacs sortiment av varmformningsmaskiner avsedda för förpackning av medicintekniska produkter består nu av tre modeller i olika prestandaklasser: R 535, R 245 och R 145.
R 145 Multivac Clean Design visas för första gången på MedTec Europa i Stuttgart den 22 - 24 mars 2011.
Multivac, med huvudkontor i Wolfertschwenden i Tyskland, utvecklar, producerar och marknadsför förpackningslösningar för behandling, paketering och etikettering av livsmedel, medicinska artiklar och en mängd andra produkter. Koncernen finns i mer än 140 länder världen runt genom dotterbolag och agenter. Totala antalet anställda uppgår till drygt 3.000. Multivac AB Sverige, med ett 30-tal anställda, har huvudkontor i Lund och en filial i Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Marknad Maskin och Utrustning
Länk till företaget och mer information
www.multivac.com

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK