...
Heidelberg Danmark/Sverige meddelar:
Gemensamma kontoret förläggs nu till Danmark!
"Ett gemensamt kontor på danska sidan är bäst", säger Jens Cronval.

Tryckpressföretaget Heidelberg meddelar att man ska samla sin danska och svenska organisation på ett enda ställe och det gemensamma kontoret ska förläggas "så nära Öresundsbron som möjligt – på den danska sidan".
Beskedet kan upplevas som förvånande, eftersom det inte är mer än 1,5 år sedan Heidelberg beslöt om en omstrukturering av sin organisation i Sverige och Danmark, innebärande  bland annat att man fysiskt skulle samla flertalet av de anställda i ett gemensamt kontor i Malmö..! (läs här)


Enligt den nyutnämnde VD:n för Heidelberg Danmark/Sverige, Jens Cronval, som tillträder sin post den 1 april i år (läs här), är det nu meddelade beslutet dock ingenting nytt utan resultatet av en planering som pågått i drygt ett och ett halvt år.
"Vi tror att en gemensam hemvist är det enda rätta för att erbjuda våra kunder i Danmark och Sverige den mest optimala servicen och expertisen. Att vi väljer att lägga den på den danska sidan av Öresundsbron i stället för Malmö, som tidigare kommunicerats, beror helt och hållet på att det påverkar färre personer", säger Jens Cronval till graphicnet.se
Den plan, som Heidelberg Danmark/Sverige nu ska genomföra, innebär att huvudkontoret i Ballerup utanför Köpenhamn inte flyttas till kontoret i Malmö, som meddelades i maj 2009, utan förläggs i det nya – ännu icke bestämda – kontoret i Danmark "så nära Öresundsbron som möjligt" och att kontoret i Malmö läggs ner och medarbetarna erbjuds följa med till kontoret på den danska sidan. Någon exakt tidsplan för flytten har inte meddelats, men enligt pressreleasen ska det hela vara klart "senast under sommaren 2011".
Beslutet att flytta det gemensamma kontoret till andra sidan Öresund innebär också att ett antal Heidelberganställda mister sina jobb. Enligt pressmeddelandet berörs 11 medarbetare från Danmark och 6 från Sverige. Dessa 17 personer har redan varslats om uppsägningar.
Även beskedet att 17 Heidelberg-anställda i Danmark/Sverige-organisationen nu mister jobben kan tyckas märkligt – inte minst mot bakgrunden av att Heidelberg Danmark/Sverige så sent som för två månader sedan, i november 2010, meddelade att den dansk-svenska organisationen fungerade utmärkt "efter omstruktureringarna" och att man därför utökade personalstyrkan med 8 personer, de flesta med placering på kontoret i Malmö. (läs här)
"Efter en period med omstruktureringar befinner sig Heidelberg Danmark/Sverige nu i en mer stabil fas. De många ändringar som genomförts har burit frukt. Resultaten är bättre än budget och framtiden ser ljus ut. Bland annat därför rustar vi nu också upp på personalsidan igen – speciellt inom försäljning och service", skrev Heidelberg i ett pressmeddelande den 17 november 2010.
"Det gör naturligtvis ont att behöva säga upp medarbetare, men det är ett logiskt beslut med anledning av att vi samlar funktionerna på ett enda ställe", skriver Heidelberg nu i pressmeddelandet daterat den 19 januari 2011...
Enligt graphicnet vill nye VD:n Jens Cronval inte kommentera vad som nu kommer att hända med Heidelbergs kvarvarande anställda i Göteborg och Stockholm eller vilka andra personalförändringar som kan komma framöver.
I pressmeddelandet från Heidelberg skriver han dock att i samband med beslutet att lägga ner kontoret i Malmö och upprätta ett gemensamt kontor på den danska sidan har man också "beslutat att anställa en country manager för Sverige, som även ska fungera som dansk/svensk försäljningsdirektör".


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2011-01-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK